Levenslang leren en competenties

Sectorfondsen inspireren en ondersteunen bedrijven om werk te maken van levenslang leren en competentiebeleid in de onderneming.

Nieuwe medewerkers vinden in een krappe arbeidsmarkt is niet evident. Je onderneming toegankelijk maken voor alle talenten en je medewerkers aan boord houden, is dan ook belangrijker dan ooit. Een goed personeelsbeleid, met aandacht voor de aanwezige competenties en het potentieel van de nieuwe of ervaren medewerkers verder te ontwikkelen is daarvoor noodzakelijk. Elk sectorfonds neemt de taak op zich hun ondernemingen en hun medewerkers hierbij te ondersteunen.

Op welke ondersteuning kunnen bedrijven rekenen?

1. Opleiding

Alle sectorfondsen bieden tal van (gratis) opleidingen aan voor werknemers uit de sector. Zo kunnen werknemers up-to-date blijven, het werk duurzaam uitvoeren, maar ook inzetten op hun eigen talenten.

Daarnaast voorzien de fondsen opleidingen om werkgevers te ondersteunen om competentiegericht te ondernemen. Denk hierbij aan Duaal Leren en de mentoropleiding, ontwikkelen van een competentiegericht HR-beleid, connectie met de uitstroom van het onderwijs, enz.

2. Begeleiding

Sommige sectorfondsen voorzien begeleiding of financiële ondersteuning bij het werken aan Levenslang Leren en competentiegericht HR-beleid in jouw organisatie, bij werving en selectie, loopbaanbegeleiding, taalondersteuning op de werkvloer, jobdesign …

We wijzen je graag de weg naar je sectorfonds.

3. Campagne iedereenkanbijleren 

Onder het motto ‘Jong of oud? Beginner of ervaren? Denker of doener? Iedereen kan bijleren.’, trapten 38 sectorfondsen de campagne iedereenkanbijleren af. Doel? Bedrijven ondersteunen in het aanbieden van opleidingen, met als doel zoveel mogelijk werknemers levenslang te laten bijleren.