20 jaar Commissie Diversiteit | Vier met ons mee!

15 december 2023 van 10 u. tot 14 u.
Zaal De Schelp, Vlaams Parlement, Ijzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel

Je bent uitgenodigd om samen met ons het glas te heffen op de twintigste verjaardag van de Commissie Diversiteit van de SERV. De Vlaamse sociale partners, LEVL en Handicap en Arbeid werkten in die tijd samen aan meer dan 80 adviezen over evenredige arbeidsdeelname, diversiteit & inclusie en gelijke behandeling.

Caroline Copers, voorzitter van de SERV en de Commissie Diversiteit, licht de beleidsprioriteiten voor de volgende legislatuur toe. Daarin staat een duurzame inclusieve arbeidsmarkt centraal. We verwelkomen Peter Scholten van de Erasmusuniversiteit Amsterdam en Elke Jeurissen, expert inclusief leiderschap en voorzitter VDAB, als keynotesprekers. Vertegenwoordigers van LEVL en Handicap en Arbeid schuiven aan voor een zetelgesprek.

Napraten doen we tijdens een heerlijke vegetarische lunch verzorgd door La Fourna, een traiteur die het talent van vrouwen met een migratieachtergrond in de spotlights plaatst.

Programma

10 u. Verwelkoming door Caroline Copers, voorzitter SERV en Commissie Diversiteit
10.20 u. Professor Peter Scholten over uitdagingen van (migratiegerelateerde) diversiteit voor het beleid
11 u. Zetelgesprek met vertegenwoordigers uit de kansengroepen
Sophia Honggokoesoemo voor LEVL
Gisèle de Moffarts en Eline Bruneel voor Handicap en Arbeid
11.30 u. Pauze
12 u. Elke Jeurissen over inclusieve werkvloeren
12.45 u. Lunch

We verwelkomen je vanaf 9 u. met een koffie. Registratie en veiligheidscontrole nemen wat extra tijd in beslag. Kom dus zeker op tijd en vergeet je identiteitskaart niet.

Het Vlaams Parlement is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer of de fiets. Het gebouw is toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit.

 


Wij hechten veel belang aan de bescherming van persoonsgegevens.
Opgelet: als je dit niet aanvinkt, kunnen we jou niet via e-mail op de hoogte houden, ook niet van eventuele wijzigingen.
15 december 2023, 10:00 - 15 december 2023, 14:00