20 jaar Commissie Diversiteit

De Commissie Diversiteit bij de SERV wordt 20 jaar in december. De Vlaamse sociale partners, LEVL en Handicap en Arbeid werkten in die tijd samen aan meer dan 80 adviezen over evenredige arbeidsdeelname, diversiteit & inclusie en gelijke behandeling.

In de aanloop naar deze 20-jarige samenwerking brengen we elke maand een getuigenis of een praktijkvoorbeeld en plaatsen één van deze adviezen opnieuw in de kijker.

 

IN-Z laat vrouwen met een migratieachtergrond ontdekken dat werken zoveel meer biedt dan alleen maar centen

Ruth Claes is algemeen directeur bij IN-Z, een sociale onderneming die 1 300 medewerkers telt. Bijna één op drie medewerkers is een vrouw met een migratieachtergrond. Een groot deel van hen heeft een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Deze groep activeren is het doel.

 

Febelfin wil meer diversiteit bij het bankpersoneel en een inclusieve dienstverlening voor álle klanten

Claire Godding is senior expert diversiteit en inclusie bij Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector. Febelfin streeft naar een bankwezen dat inspeelt op de behoeften van de samenleving en die samenleving is de afgelopen jaren alleen maar meer divers geworden. Dit streven naar een inclusieve dienstverlening is zeer belangrijk. Onderzoek toont namelijk aan dat het vergaren van voldoende financiering de grootste drempel is waar ondernemers met een beperking op botsen bij de opstart en uitbouw van hun zaak.

 

Said zet leraren in spe meteen diversiteitsbril op

Said Dnoub groeit op in een traditioneel Marokkaans islamitisch gezin in Deurne. In de jaren ‘80 gaat Said naar het atheneum. Leren is echt zijn ding. Op zijn achttiende worstelt Said dan ook met de verwachting van zijn familie om snel te trouwen en werk te zoeken. Said ziet zijn leven anders en vertelt thuis dat hij graag verder wil studeren.