ESF-project "Sociale partners in digitale versnelling" Dresden

Op maandag 4 en dinsdag 5 juni 2018, vond de tweede rondetafel van het ESF-project ‘Sociale partners in digitale versnelling’ plaats te Dresden.

IMG_20180605_123212_Dresden.jpg

Op de eerste dag werd de workshop geopend door Jens Hoffmann (SBG Dresden) die de deelnemers verwelkomde en de twee sprekers inleidde. Mr. Dirk Csuthy (Li-Il GmbH) en Mr. Michael Ross (HFC Prestige) gaven een uiteenzetting over wat digitalisering betekent in hun ondernemingen in de chemiesector. De presentaties werden gevolgd door een debat onder de deelnemers.

’s Namiddags legde Jens Hoffman het systeem van duaal leren (dual VET system) in Duitsland uit en ging hij ook dieper in op de inspanningen van SBG m.b.t. digitalisering. Deze uiteenzetting werd gevolgd door een toelichting door alle internationale partners van de visie en initiatieven van de verschillende landen/regio’s inzake digitalisering en competenties.

Michel Albertijn (Tempera) stond in voor de afsluitende bedenkingen en conclusies.

Op de tweede dag van de rondetafel, bezocht de delegatie InfraLeune GmbH, de infrastructuurbeheerder en operator van een chemisch industriepark in Merseburg, om meer te leren over de impact van digitalisering op het functioneren van het industriecomplex en het bedrijf. Vervolgens stond een bezoek aan MITZ op het programma, één van de partners in het ESF-project, waar het functioneren en rol van MITZ als competenciecentrum werd toegelicht. Om de dag af te sluiten, bezochten de deelnemers de ‘university of applied sciences’ in Merseburg om meer te weten te komen over de impact van digitalisering op leer- en onderwijsmethodes.

Contact