Ondernemen met een arbeidshandicap

  Project status
  Lopend

  Bij het opstarten en verderzetten van een eigen zaak komt heel wat kijken. Het is daarbij belangrijk om voldoende en gepaste ondersteuning te krijgen. Dat is voor personen met een beperking of langdurige ziekte niet anders. Dit onderzoek gaat na waar en hoe de ondersteuning voor ondernemers met een arbeidshandicap kan verbeteren.

  Wat onderzoeken we?

  We bevragen personen die zelfstandig ondernemer zijn, waren of willen worden en een fysieke beperking, psychische kwetsbaarheid of andere langdurige ziekte hebben. Zo brengen we in kaart welke drempels en hefbomen er vandaag zijn en waar in de toekomst aan gewerkt kan worden.

  Werkwijze

  Het onderzoek bestaat uit een kwalitatief en een kwantitatief deel.

  Het kwalitatieve deel bestaat uit gesprekken met een 10-tal personen uit de doelgroep. Bij het kwantitatieve deel wordt de doelgroep bevraagd aan de hand van een online enquête. De resultaten van de interviews en de enquêtes worden samen gepresenteerd in één rapport.

  Timing

  Het onderzoek bestaat uit een kwalitatief en een kwantitatief deel. Het kwalitatieve deel bestaat uit gesprekken met een 10-tal personen uit de doelgroep. Bij het kwantitatieve deel wordt de doelgroep bevraagd aan de hand van een online enquête. De resultaten van de interviews en de enquêtes worden samen gepresenteerd in één rapport.