Vluchtelingen aan het werk in je onderneming. Wat komt daarbij kijken?

Op 24/04/23 organiseerde de SERV samen met de sectorfondsen een infosessie over de tewerkstelling van vluchtelingen. 152 bedrijven uit 22 verschillende sectoren toonden interesse. Op deze pagina kan je de opnames en de presentaties van de verschillende sessies terugvinden. Vragen of opmerkingen? Aarzel niet om je sectorfonds te contacteren. Zij begeleiden je graag verder.

Een bedrijfsgetuigenis in de praktijk

Albert Heijn Kouter en hun medewerkers vertellen ons hun verhaal.

Een blik op de arbeidsmarkt in Oekraïne

Svitlana Fedorova is een Oekraïense medewerker tewerkgesteld in het project matching talents to Belgian Industries. Ze vertelt over de situatie in Oekraïne en hoe de arbeidsmarkt er uitziet.

Een blik op vluchtelingen binnen de Vlaamse arbeidsmarkt

Geen idee hoe je als werkgever je vacatures tot bij vluchtelingen kan brengen? VDAB – medewerkers Joke Jacobs en Sophie Dewulf geven ons inzicht in de profielen van (Oekraïense) vluchtelingen, de drempels naar werk en de mogelijkheden naar tewerkstelling.

Wat kan de uitzendsector betekenen in de tewerkstelling van vluchtelingen?

Vincent Vandenameele, directeur van Travi toont aan hoe uitzendbedrijven kunnen helpen bij de tewerkstelling van vluchtelingen en roept op om deel te nemen aan jobdates op maat van je onderneming.

De tewerkstellings- en verblijfsmogelijkheden voor vluchtelingen en asielzoekers op lange termijn

Filipe Van Huylenbroeck is jurist vreemdelingenrecht bij het Agentschap Integratie en Inburgering. Hij is in het algemeen bezig met migratie en vreemdelingenrecht, maar specifiek ook gespecialiseerd in de toegang tot tewerkstelling van vreemdelingen. Hij neemt ons mee in het statuut van (Oekraïense) vluchtelingen en wat dat betekent voor de arbeidsmarkt.

Hoe kan ik werken aan een vlotte communicatie op de werkvloer?

Christophe Danschutter is beleidsmedewerker werkzoekenden bij het Sterpunt Inclusief Ondernemen. Hij vertelt ons meer over de job-en taalcoaching voorzien door de werkplekarchitecten. Peter Arnouds van Compaan geeft ons als één van de werkplekarchitecten inzicht in de manier waarop zij bedrijven ondersteunen.

ESF - Europese Unie- Vlaanderen is werkVlaanderen is werk
24 april 2023, 10:00 - 24 april 2023, 12:00