Beveiligingstechnicus Amir (24): “We leren steeds met de nieuwste high techsystemen werken.”

 

“In de beveiligingstechniek verloopt elke week anders. Op iedere werf zijn er andere verwachtingen en uitdagingen. We gebruiken meer dan één type CCTV-camera of centrale. Ik leer constant bij, want we gaan steeds met de nieuwste high techsystemen aan de slag. Ik krijg regelmatig interne en externe opleidingen om nieuwe materialen of software te leren kennen.

Het personeel beveiligen is in de elektrotechnische sector een van de belangrijkste aandachtspunten, dus volgde ik een opleiding over de basisprincipes van veiligheid (VCA). Daarnaast leerde ik via een andere opleiding werken met een hoogtewerker. Ook die kennis komt bijna dagelijks van pas in mijn job.

We werken met verschillende teams van een hoofdmonteur en een hulpmonteur, en leren zo veel van en aan elkaar. Als we iets niet weten, bellen we elkaar op of gaan we naar Google. We staan voortdurend in contact met elkaar.”

Vul hier het nummer van je paritair comité (PC) in en ontdek welke opleidingen jouw sectorfonds aanbiedt!

Werk je bij een sectorfonds? Wil je werkgevers en werknemers aanzetten om levenslang bij te leren?

Download de posters, kaartjes, social media posts, banners,… van deze campagne en stuur ze naar de werkgevers om de boodschap te verspreiden!

Download hier de communicatiekit