Brug tussen werkbaarheidsbeleid en werkveld

De Stichting Innovatie & Arbeid startte begin april met het project ‘Een brug naar het werkveld’. Met dit project slaan we een brug tussen de werkbaarheidscheques, de verhoging KMO-P, de ESF oproepen en het werkveld. Zo bouwen we, samen met de sociale partners en de overheid, aan één coherente aanpak van werkbaar werk in de Vlaamse bedrijven en organisaties.

Met het project realiseren we enkele doelstellingen uit het akkoord actieplan werkbaar werk dat de sociale partners met de Vlaamse Regering sloten:

  • kennis werkbaar werk blijvend opbouwen en maximaal ontsluiten
  • alle actoren betrekken en enthousiasmeren
  • iedereen aanzetten tot actie.

Om deze doelstellingen te realiseren is het belangrijk dat informatie over werkbaar werk makkelijk toegankelijk is. Dat bedrijven en organisaties maximaal toegang hebben tot financiële ondersteuning en begeleiding. Dat bedrijven en organisaties van elkaar kunnen leren en competenties rond werkbaar werk kunnen opbouwen. Dat sociale partners en sectoren bedrijven en organisaties nog beter kunnen ondersteunen in hun aanpak van werkbaar werk. 

Concreet zullen we voorbeelden van werkbaar werk (ook in coronatijden) in beeld brengen in samenwerking met LEF. Consultbedrijf Anasta zal onze train-de-trainer versterken en JODA (beter bekend als INSPINAZIE) gaat met interactief theater bedrijven en organisaties inspireren om te werken aan werkbaar werk.

Inspirerende voorbeelden

Voor de filmpjes zijn we nog op zoek naar inspirerende voorbeelden.

Maakt jouw bedrijf werk van werkbaar werk? Hebben jullie in overleg een werkbaar plan uitgewerkt om de werk-privé balans te verbeteren, de werkdruk te lijf te gaan of de emotionele belasting te verminderen? Krijgen medewerkers in jouw organisatie meer autonomie? Zijn jullie een schoolvoorbeeld van een innovatief competentie- en talentenbeleid? Gaan jullie een extra lengte voor goed leiderschap? Staan goede arbeidsomstandigheden bovenaan jullie lijstje? En willen jullie hierover getuigen? Neem dan contact op met Claudia Vigna of Brigitte Lauwers

Contact