Brandend actuele expo BURN: van brandgevaar tot burn-out

SERV-Stichting Innovatie & Arbeid werkte mee aan de nieuwe, brandend actuele expo BURN in het Industriemuseum in Gent geopend op 18 november 2022. De tentoonstelling loopt tot en met 3 september 2023.

Hoe jongleren we met werktijd en vrije tijd? Hoe houden we deze in balans, vroeger en nu? Verloopt de schafttijd en het omgaan met arbeidsongevallen zoals weleer? De expo BURN laat je op een interactieve manier inleven in de thema’s van brandgevaar tot burn-out, van arbeidsongeval tot ergonomie, van prikklok tot preventie. Je ontdekt de werkomstandigheden van mijnwerkers, de kantoormeubelen van weleer en beklijvende audio- en videogetuigenissen.

Een van de interactieve manieren van de expo om als bezoeker de thema’s te ontdekken is het invullen van de burnout assessment tool. Je kunt ter plaatse op een digitaal scherm een aantal vragen invullen en zo je risico op een burn-out voor jezelf inschatten. De tips en adviezen die je krijgt na het invullen van deze tool zijn geschreven in samenwerking met SERV-Stichting Innovatie & Arbeid. Bezoekers die liever thuis de vragen invullen, kunnen dat via de website van het Industriemuseum. Later komt deze test ook op de website www.werkbaarwerk.be

De expo toont de spanningsvelden werk/vrije tijd, (on)gezond en (on)veilig werken, zet het thema welzijn en veiligheid extra op de kaart en nodigt uit tot reflectie en debat. Je komt meer te weten over arbeidsongevallen en beroepsziekten, maar ook over de positieve invloed die werk kan of kon hebben op iemands gezondheid of welzijn. Je kan de expo bezoeken tot zondag 3 september 2023.

Contact