Beginner of ervaren, iedereen kan bijleren!

Ook als je net van de schoolbanken komt, is een opleiding via jouw sectorfonds het startschot van een succesvolle loopbaan

Levenslang leren is niet alleen weggelegd voor mensen die al heel wat jaren werken en willen bijblijven in hun vakgebied. Bijleren begint al bij de start van de professionele loopbaan. Beginner of ervaren, iedereen kan bijleren: dat is de kernboodschap van de hernieuwde campagne ‘Iedereen kan bijleren’ van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) en de 39 sectorfondsen.

Jong geleerd is oud gedaan

Erblina: “Omdat ik nog jong ben, vind ik het belangrijk om bij te leren over leidinggeven, respect op het werk, absenteïsme, feedback geven en verkoop. In de horeca is geen enkele dag dezelfde. Bij elke nieuwe situatie wil ik weten of ik het de volgende keer beter kan aanpakken. Blijven bijleren is nodig om te groeien, zowel als persoon als in je job!”

Sectorfondsen: betaalbaar en toegankelijk leren voor elke leeftijd

Een sectorfonds biedt laagdrempelige, vaak kosteloze opleidingen aan die voldoen aan de behoeften van werknemers van grote en kleine ondernemingen binnen hun specifieke sector. De campagne wil jongeren zoals Erblina bereiken en hen bewust maken van de opleidingskansen die de sectorfondsen bieden. Zo kunnen ze zich vanaf dag één van hun loopbaan focussen op hun professionele ontwikkeling.

Oproep: begin vroeg met levenslang leren

Met 'Iedereen Kan Bijleren' benadrukken SERV en de sectorfondsen het belang van levenslang leren als sleutel tot een succesvolle carrière in elk vakgebied.

De campagne wordt in mei en juni online verspreid via de sociale media en websites van SERV en de sectorfondsen. Naast Erblina krijgen ook de opleidingsverhalen van beveiligingstechnicus Amir (26), buschauffeur Martine (58) en opvoeder Maxim (27) de nodige aandacht. Voor werknemers die niet zeker weten bij welk sectorfonds hun bedrijf is aangesloten, is er een handige tool op iedereenkanbijleren.be die hen helpt het juiste fonds te vinden door simpelweg het nummer van hun paritair comité, dat op hun loonbrief staat, in te voeren.

Contact