Viering 25 jaar werkgelegenheidsakkoorden - 4 juli 2018

25j_WGA_banner2.jpg

Vijfentwintig jaar geleden sloten de Vlaamse Regering en de Vlaamse sociale partners het eerste Vlaamse werkgelegenheidsakkoord. Nadien volgden nog andere brede werkgelegenheidsakkoorden en specifieke thema-akkoorden zoals het 50+ akkoord of de competentieagenda. Er waren ook akkoorden over economische thema’s en de energiekosten en akkoorden met een lange termijnvisie zoals het Pact van Vilvoorde, het Pact 2020.

Bekijk alle foto's van het evenement

Op 25 jaar tijd staat de teller op 34. De jongste akkoorden in de rij gaan over opleidingsincentives en werkbaar werk. Akkoorden over digitalisering en circulaire economie zitten in de pijplijn. Hiermee willen de sociale partners een antwoord bieden op de huidige én toekomstige uitdagingen. Kortom: het Vlaams sociaal overleg werkt!

 

Op woensdag 4 juli 2018 vierde de SERV 25 jaar werkgelegenheidsakkoorden, samen met de vele spelers van toen en nu.

Tijdens de viering gaven Vlaams minister-president Geert Bourgeois, gedelegeerd bestuurder van VDAB Fons Leroy en SERV-voorzitter Hans Maertens een toespraak.Twee filmpjes die vertoond werden tijden de viering, brengen het ontstaan en belang van het eerste werkgelegenheidsakkoord in beeld aan de hand van interviews met de hoofdrolspelers van toen: Luc Cortebeeck,  Leona Detiège,  Philippe Muyters, Petrus Thijs, Luc Van den Brande, Eric Vermeylen en Robert Voorhamme.