Internationale samenwerking en uitwisseling

  De SERV heeft de autonomie om zelf contacten en uitwisselingen te organiseren en op te treden in bilaterale en internationale programma's en doet dit ook regelmatig.

  SER-Nederland

  logo SER Nederland

  De SERV en de SER-Nederland hebben al jaren lang een goede samenwerking. Er is een uitgebreide informatie-uitwisseling en bij belangrijke gebeurtenissen zijn de beide secretariaten steeds vertegenwoordigd.

  Momenteel wordt nagekeken of de vroegere gezamenlijke tweejaarlijkse studiedagen  kunnen worden hernomen of vervangen door een alternatief.

  Andere sociaal-economische raden

  logo CTESClogo CESER

  Er zijn sporadisch contacten met de raden van Catalonië en Baskenland in Spanje en met de CESER Nord Pas-de-Calais.

  Internationale bezoekers op de SERV

  Op 28 oktober 2016 kwamen zes Nepalese vakbondsleiders naar de SERV voor een toelichting en uiteenzetting over de SERV en het sociaal overleg in Vlaanderen. Het SERV-secretariaat zorgde voor de informatie-uitwisseling.

  Op 24 januari 2017 kwam een uitgebreide delegatie van het Turkse ministerie van Arbeid en van de Europese secties van dit ministerie op bezoek bij de SERV. Ze waren geïnteresseerd in de wijze waarop de Vlaamse sociale partners betrokken zijn of worden bij het ESF Vlaanderen. Dit studiebezoek maakt onderdeel uit van de technische bijstand die de Europese Unie aan Turkije verstrekt in het kader van Europe AID.