Werkprogramma 2017 voor onderwijs en vorming

Welke initiatieven mag je in 2017 van de SERV verwachten over het thema onderwijs en vorming?

De commissie Onderwijs van de SERV behandelt de thema’s met betrekking tot het onderwijs en de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Dossiers zoals Duaal Leren die de Vlaamse ministers van Onderwijs en Werk samen opnemen, worden in de SERV gezamenlijk behandeld door de SERV-commissies Arbeidsmarkt en Onderwijs. Ook de uitrol van onderdelen van het Akkoord Vorming en Opleiding van 23 november 2016 zullen de twee SERV-commissie samen aanpakken.

De commissie Onderwijs zal ook een bijdrage leveren aan de horizontale dossiers ‘concretisering SERV-platformtekst 2030 en visie 2050’ en ‘de economie en arbeidsmarkt van de toekomst’.

De SERV-Commissie Onderwijs plant in 2017 werkbezoeken aan één of meerdere onderwijsinstellingen die zijn ingestapt in het vernieuwd Duaal Leren en aan een onderwijsinstelling die sterke resultaten neerzet wat betreft het hoger beroepsonderwijs.

De commissie zal diverse stakeholders uitnodigen om in gesprek te gaan over voor de SERV belangrijke onderwijsmateries om zo vanuit een sociaal-economische invalshoek tot onderbouwde aanbevelingen voor het onderwijs- en vormingsbeleid te kunnen komen.

Poster onderwijs

Contact