De Vrije Markt 14/01/2017 Sociaal overleg

  • Fraudejager Karel Anthonissen zit met een probleem. Hij is niet langer gewestelijk directeur in Gent voor de Bijzondere Belasting Inspectie. Is zijn conflict met Karel De Gucht hem fataal geworden? Of het feit dat hij niet minder dan 60.000 vermeende fraudedossiers heeft overgemaakt aan het gerecht? En legt hij zich daar bij neer? Hij komt ons dat vertellen.
  • Afgelopen week bereikten vakbonden en werkgevers een nieuw sociaal akkoord. De belangrijkste boodschap is dat de komende twee jaar de lonen van wie werkt in de privésector met 1,1 procent mogen stijgen bovenop de index. Opvallend, want het is voor het eerst sinds 2010 dat de lonen zoveel kunnen stijgen. Is het sociaal overleg gered? En zijn de afgesproken maatregelen voldoende?
    Gast, Marc Leemans, voorzitter ACV.
  • De managers van het jaar komen dit keer uit de financiële sector. Bart De Smet, de Vlaamse CEO van verzekeraar Ageas en Marc Raisière, CEO van staatsbank Belfius aan Franstalige kant. Hoe ziet hij de toekomst van Belfius? Klaar om verzekeraar Ethias over te nemen, en klaar voor de beurs? Michael Van Droogenbroeck vraagt het hem.