SERV-commissie Onderwijs op studiebezoek naar Duitsland

    Op 4 en 5 september 2017 gaat de SERV-commissie Onderwijs op tweedaags studiebezoek naar Düsseldorf en Aken. Via verschillende contacten en bezoeken willen de commissieleden meer opsteken van de Duitse aanpak van duaal leren en opleiden.

    Voor de SERV is het alternerend leren en werken een zeer belangrijke onderwijsvorm omdat het de sterktes van de wereld van onderwijs en werk combineert. De Vlaamse sociale partners hebben de laatste maanden en jaren via o.a. advieswerk in de SERV bijgedragen aan de uitrol van het vernieuwd Duaal Leren. Ook door hun aanwezigheid in diverse overlegplatformen wensen de sociale partners erover te waken dat Duaal Leren kan uitgroeien tot een sterke leerweg.

    Omdat Duitsland een gidsland is voor duaal leren en opleiden, gaat de SERV-commissie Onderwijs op 4 en 5 september 2017 op tweedaags studiebezoek naar Düsseldorf en Aken. Het programma, dat wordt verzorgd door de Westdeutscher Handwerkskammertag, bevat o.a. contacten met het Bundesinstitut für Berufsbildung, de ministeries van Werk, Gezondheid en Sociale Zaken en Scholen en Vorming, het Bundesagentur für Arbeit en een bezoek aan een beroepsschool en een bedrijf.

    Je vindt na afloop van dit studiebezoek een verslag op de website.